НКП "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
   

  13 юли 2017 @ 16:07      Позиция

КАКВО СЕ СЛУЧИ В ЗАДАР

Левскари, 


За начало искаме да изкажем големите си благодарности към посланикa на Република България в Хърватия Таня Димитрова и консула Христина Биджеранова, на ПФК „Левски“ и на полицая-отговорник за българската група в Хърватия за бързата и адекватна намеса около нападението и задържането на привърженици на „Левски“ в Задар. 


В медиите излязоха различни версии и информации, повечето от които неверни.

Накратко какво се случи:

Няколко групи от български фенове отседнаха в Задар (на около 150 км от Сплит) в деня преди гостуването на любимия ни „Левски“ на „Хайдук“ (Сплит) в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Всичко бе съвсем спокойно и нормално докъм 23:00 часа, когато един от автомобилите на българи, пътуващи за мача, бе запален от хървати.

Колата изгоря заедно с документите, парите и вещите на група никому виновни левскари. Непосредствено след това към друга група сини фенове бяха направени няколко опита за нападение. Категорично заявяваме, че бити и пострадали българи при тези опити – НЯМА! Хърватите получиха заслужен отпор и българската чест в този случай не бе накърнена! 


След опитите за нападения бяха задържани 22-ма левскари, сред които и потърпевшите собсвеници на подпаления автомобил  за уточняване на случая именно с този вандалски акт. Всички бяха разпитани, като са им повдигнати обвинения за нарушване на обществения ред. След намесата на клуба, посланика на Република България в Хърватия и консула там, получихме уверение, че задържаните ще бъдат пуснати за мача, но вече повече от 20 часа нашите братя са в ареста. Очакваме тяхното незабавно освобождаване. 

Очакваме победа и на терена!


Само Левски


  Назад...