НКП "ЛЕВСКИ"
Официален сайт
   

  21 февруари 2018 @ 13:02      Събития

Левскари разнасят делото на Апостола отвъд Океана

Двама левскари получиха поредно признание за своето дело. Авторите на „Разкажи ми за Левски“ Ивайло Кючуков и Райчин Генов получиха покана за среща с учениците от българското училище в Сан Диего (Калифорния), което носи името на Апостола.

Събитието се състоя в навечерието на 145-тата годишнина от трагичната гибел на лидера и идеолог на вътрешната революционна организация. Левскарите, които бяха част и от организацията на НКП около честванията на 180-годишнината от рождението на Левски в Карлово, изнесоха интерактивна лекция на децата за живота и делото на най-великия българин. Разказаха им нови и непознати факти, обсъждаха откъси от книгата „Разкажи ми за Левски” и пренесоха на хиляди километри Апостола - като символ, като вяра, като личност, като герой и като човек.

По думите на авторите водещото в тяхната връзка с децата е любовта към Апостола на Свободата. А това именно е и тяхната цел: да се възпита у най-малките чувство на гордост, че са българи.

Ивайло и Райчин са обикновени момчета от сектор „Б“ и могат да бъдат видяни на всеки мач. За тях заветите на Левски са дълг, а възможността да предадат частица от необятния му свят на децата мисия, която ги вдъхновява.

НКП приветства поредната похвална инициатива от страна на левскари!


 


  Назад...